اختلاف ملکی و مهریه بیشترین ورودی پرونده به محاکم حقوقی است

رئیس حوزه قضایی کلاردشت گفت: بیشترین میزان ورودی پرونده‌ها در محاکم حقوقی مربوط به اختلاف ملکی و مطالبه مهریه و در محاکم کیفری سرقت و نگهداری مواد مخدر بیشترین آمار را داراست

رئیس حوزه قضایی کلاردشت گفت: بیشترین میزان ورودی پرونده‌ها در محاکم حقوقی مربوط به اختلاف ملکی و مطالبه مهریه و در محاکم کیفری سرقت و نگهداری مواد مخدر بیشترین آمار را داراست.

مهرداد صیادی نژاد در گفتگو با روابط عمومی دادگستری استان مازندران افزود: ورودی پرونده‌ها از ابتدای سال 1389 تا آبان ماه 3296 فقره پرونده بوده که از این تعداد 3186 فقره مختومه شده است.

وی با اشاره به واقع شدن نیمی از جاده چالوس و کرج در این حوزه قضایی گفت: کلاردشت یکی از وسیعترین حوزه‌های قضایی استان است.
رئیس دادگاه عمومی بخش کلاردشت با اشاره به وسعت این حوزه اظهار داشت: حوزه قضایی کلاردشت متشکل از بخش‌های کلاردشت و مرزن آباد با وسعت بیش از 1500 کیلومتر مربع یکی از وسیعترین حوزه‌های قضایی بخش محسوب می‌شود.

صیادی نژاد واقع شدن نیمی از جاده چالوس و کرج در این حوزه قضایی ،ترافیک سنگین در فصول بهار ، تابستان و تعطیلات ،افزایش جمعیت و حجم تصادفات و جرایم دیگررا موجب علل افزایش ورودی پرونده‌ها به این حوزه قضایی عنوان کرد.
رئیس حوزه قضایی کلاردشت دیگر مشکلات این حوزه در مختومه شدن پرونده‌های قضایی را کمبود نیروی قضایی و اداری دانست و اظهار داشت: این امر با تلاش گسترده همکاران قضایی و اداری تا حدودی زیادی بر طرف شده است.

صیادی نژاد در خصوص اقدامات انجام گرفته در خصوص نظارت بر فعالیت ضابطین نیز افزود: با توجه به این که آغاز و اساس پرونده‌های کیفری و هم چنین ابلاغ اوراق قضایی توسط نیروی انتظامی صورت می‌گیرد خاطرنشان کرد: انجام صحیح وظایف آنان در کاهش اطاله دادرسی بسیار موثر می‌باشد.
به اعتقاد وی ایجاد تشکیلات تخصصی و خبره تحت عنوان پلیس قضایی در بدنه قوه قضاییه ضروری است.

وی افزود: اگر چه بازرسی از کلانتری‌ها و برگزاری جلسات توجیهی نظارت بر ضابطین قضایی توسط همکاران قضایی صورت می‌پذیرد ولی در حال حاضر جهت رعایت بیش از پیش حقوق افراد و افزایش کار آیی در دستگاه قضایی مجهز نمودن گروهی از ماموران در بدو خدمت به آموزش‌های لازم پلیسی و قضایی در یک رسته تخصصی برای ضابطین عام قضایی بسیار موثر می‌باشد.

رئیس حوزه قضایی کلاردشت در خصوص شورای حل اختلاف این حوزه قضایی افزود: تعداد 21 واحد شورای حل اختلاف شهری و روستای در این حوزه فعالیت دارند که ورودی پرونده‌ها از ابتدای سال 1389 تا آبان ماه 2308 فقره بوده که از این تعداد 2303 فقره مختومه گردیده است.

وی همچنین اظهار داشت: فلسفه و هدف اصلی تشکیل شورای حل اختلاف احیای فرهنگ صلح و سازش و رفع اختلافات محلی و حل و فصل آن می‌باشد که در نهایت موجب کاهش ورود پرونده‌ها به دادگستری است.

(ماوی)


URL : http://www.shkhosravipour.com/index.php?ToDo=ShowArticles&AID=2423